Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Nyitrai: Újra fontossá válik a kistelepülésen lakók élete

Szerző: 2010. szeptember 3.szeptember 7th, 2010One Comment

„A Veszprém megyei Küngös községben újra megnyitották a postát hétfőn, elsőként az országban azon falusi kisposták közül, amelyeket az elmúlt években a postai modernizációs program keretében zártak be…Mi a kispostákra közösségi térként tekintünk, olyan intézményre, amely nemzeti szolgáltató – fogalmazott az államtitkár, megjegyezve: tiszteletre méltó a Magyar Posta múltja, de nagyon fontos a jövője is.

Az államtitkár szerint a jövőben a postának „nyitottnak kell lennie az innovációra”, mert igen komoly kihívások előtt áll. Ezzel összefüggésben említette az Európai Unió postai liberalizációs tervét, az uniós postai piac megnyitását, amelyre a Magyar Postának is fel kell készülnie. Mint mondta: nyitottnak kell lennie az új megoldásokra is, többek közt például az infokommunikációs és telekommunikációs technikákra. Különösen fontos ugyanakkor az „ügyfél-központúság” is; a postai szolgáltatások minőségének, színvonalának emelése…A küngösi posta megnyitása az „első és szimbolikus lépés” azon az úton, amelyiken „ha végig megyünk, akkor a Magyar Posta is hozzájárulhat a kistelepüléseken a közösségi terek létrehozásához és tartalommal való megtöltésükhöz” – hangsúlyozta.

Az újonnan megnyíló kisposták nem presztízskérdést jelentenek, hanem olyan szolgáltatásokat kell biztosítaniuk, amelyek hozzásegítik a helyi közösséget ahhoz, hogy minél jobb minőségben élhessenek és minél jobb szolgáltatáshoz férhessenek hozzá az emberek helyben – mondta a vezérigazgató. „

Forrás:
Nyitrai: Újra fontossá válik a kistelepülésen lakók élete, Magyar Nemzet, 2010. augusztus 30.

One Comment