Magyar fejlesztésű mobil fizetési rendszer

“Elkészült és nagy nemzetközi érdeklődés kíséri a Polygon Informatikai Kft. és a Szegedi Tudományegyetem állami támogatással kifejlesztett mobilinformatikai szoftverét. A bankoktól és mobiltársaságoktól független mobilalkalmazások előtt utat nyitó rendszerrel kiiktathatók a tranzakciós díjfizetéssel sújtott közvetítői szolgáltatások. A fejlesztés első, szabadalmi bejegyzés alatt álló magyar alkalmazási megoldása a mop@ névre keresztelt mobilfizetési rendszer.
A fejlesztés egy nagy biztonságú rendszerplatform, amely lehetővé teszi szokványos mobileszközök és számítástechnikai alkalmazások együttműködését. Az alaprendszer révén a mobileszközök minden különösebb fizikai átalakítás, bővítés nélkül képesek lesznek a szerveralkalmazások klienseként működni – mutatta be a fejlesztést Gál György, a Polygon ügyvezetője.

A fejlesztés révén nincs szükség például a mobilfizetési rendszerek működtetéséhez a mobilszolgáltatók bevonására, így nem kell tranzakciós díjakat fizetniük a felhasználóknak. Mint ismeretes például a mobilparkolásnál, vagy autópálya-matrica vásárlásakor ezeknek a szolgáltatásoknak a működtetéséért tranzakciós díjakat szednek a mobilszolgáltatók. A most kifejlesztett rendszerrel ezentúl úgy lehet létrehozni az ilyen alkalmazásokat, hogy azok működtetéséhez nem lesz szükség a mobilszolgáltatók szokásostól eltérő közreműködésére.”

Forrás:
Egy új rendszer kiiktathatja a bankokat, mobilszolgáltatókat, Piac & Profit, 2010. szeptember 29.

A bejegyzés kategóriája: gazdaság, informatika
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.