Nyitrai Zsolt: folyamatos a felkészülés a magyar EU-elnökségre

“A távközlési politika területén is folyamatosan zajlik a felkészülés a jövő év első felében esedékes magyar EU-elnökségre – közölte brüsszeli tárgyalópartnereivel Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára a minisztérium tájékoztatása szerint…
A magyar ágazati prioritások döntő részben megegyeznek a mostani belga EU-elnökség fő célkitűzéseivel – mondta az államtitkár. A rádióspektrum-politikai program ügyében például jogalkotási javaslatokra, az e-kormányzati cselekvési terv megalkotásában pedig uniós tanácsi következtetés előterjesztésére készül Magyarország – áll a közleményben.
“Kulcskérdésként tekintünk az Európai Unión belüli roaming szolgáltatások helyzetére is. Elnökségi rendezvényként a távközlésért felelős miniszterek konferenciáját tervezzük összehívni 2011 tavaszán” – idézi a tárca közleménye az államtitkárt.
Kétnapos brüsszeli látogatásán Nyitrai Zsolt számos kétoldalú találkozó mellett egy hálózat- és információbiztonságról rendezett fórumon is részt vesz. Az államtitkár megbeszélést folytatott többek közt Andor Lászlóval, a foglalkoztatás, a szociális ügyek és a társadalmi összetartozás EU-biztosával, valamint Udo Helmbrechttel, az Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) igazgatójával.”

Forrás:
MTI, 2010. szeptember 30.

A bejegyzés kategóriája: közigazgatási informatika, távközlés
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.