Skip to main content
távközlés

Cél a szupergyors internet

Szerző: 2010. december 6.No Comments

„A jövő évi magyar soros elnökség távközlési prioritásai a stratégia, biztonság és frekvencia fogalmai köré csoportosulnak – mondta el Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár pénteken Brüsszelben az Európai Unió Közlekedési, Távközlési és Energia Tanácsának ülésén.

Az államtitkár a biztonság témakörében elmondta, hogy a soros elnökség alatt Magyarország kiemelt célja, hogy az Európai Unió az Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) mandátumát meghosszabbítsa és a szervezetet a legújabb biztonsági kihívásokra válaszolva modernizálja. Nyitrai elmondta, hogy a meghosszabbítás után nagy hangsúlyt kell helyezni az ENISA feladatainak, funkcióinak bővítésére úgy, hogy a szabályozás megfelelően rugalmas legyen, és így kezelni lehessen a legkülönfélébb hálózatbiztonságot fenyegető veszélyeket.

A frekvenciával kapcsolatos ügyek kapcsán Nyitrai elmondta: az általános keretszabályozás terén az első többéves rádióspektrum-politikai program (RSPP) jelent kiemelt jogalkotási prioritást a magyar elnökség idején. A szakpolitikai program a 2011–2015-ig terjedő időszakra vonatkozik és célja egy EU-szintű koordinált spektrumpolitika kialakítása és a hatékonyabb spektrumgazdálkodás lehetőségének megteremtése, ami a fogyasztók és a vállalatok számára fog előnyt jelenteni. ”

Forrás:
Cél a szupergyors internet, Magyar Nemzet, 2010. december 4.