Skip to main content
közigazgatás: magyartávközlés

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter tárgyalásai Párizsban

Szerző: 2011. január 11.No Comments

„ Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter megbeszéléseket folytatott Eric Besson francia ipari, energia és digitális gazdaságért felelős miniszterrel…A látogatás a magyar kormány „Tour de Capitales” találkozósorozatának egyik állomása volt, melynek során a magyar kormány tagjai felkeresik az uniós tagországokat, hogy az azonos szakterületekért felelős külföldi kollégáikkal megismertessék az Európai Unió Tanácsa magyar elnökségének adott szakterületet érintő prioritásait. Fellegi Tamás az energetikai és az infokommunikációs szakterület legfőbb tennivalóit mutatta be francia kollégáinak.
A jó hangulatú megbeszéléseken a magyar fejlesztési miniszter ismertette a magyar elnökség programját és azokat az energetikai és infokommunikációs dossziékat, melyek előrehaladását a magyar kormány az elkövetkező hat hónap során kiemelten támogatja, figyelemmel kíséri.

Az infokommunikációs terület kiemelt dossziéi az Európai Digitális Menetrend végrehajtásával kapcsolatos stratégiai feladatok, a hálózat- és információbiztonság kérdései, a kritikus infrastruktúrák védelmével kapcsolatos tennivalók, és az Európai Rádióspektrum Politikai Program.”

Forrás:
Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter tárgyalásokat folytatott Párizsban Magyarország uniós soros elnöksége keretében, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2011. január 11.