Skip to main content
közigazgatási informatika

Ennyibe került a kormányzati portál

Szerző: 2011. január 18.No Comments

„Hatvanmillió forint plusz áfába került az egységes kormányzati portál, a www.kormany.hu weboldal fejlesztése – közölte a kormányszóvivő egy keddi háttérbeszélgetésen. Nagy Anna hozzátette, a honlap havi működtetése hárommillió forintba kerül. A szóvivő emlékeztetett, a www.kormanyszovivo.hu rendszerének kialakítására korábban 200 millió forintot költöttek.

Amíg a kormany.hu tesztüzemmódban működik – a tervek szerint még egy vagy két hónapig -, addig a kormanyszovivo.hu és a korábbi minisztériumi honlapok is megmaradnak. A tesztüzemmód végével azonban már csak az új portál lesz elérhető, és innen követhetők majd nyomon online például a kormányszóvivői sajtótájékoztatók is.

A honlapon keresztül kérdezni is lehet majd a szóvivői tájékoztatókon. Ha a feltett kérdésre nincs idő reagálni a sajtóértekezleten, azt később válaszolják meg a honlapon. Kérdezni azonban a sajtótájékoztató időpontján kívül is lehet a portálon.

Ezen kívül a honlapról elérhető lesz számos beszéd szó szerinti leirata, és letölthetők lesznek képek, videók is. A weboldal sajtószobája regisztráció után érhető el.
….
A keddi háttérbeszélgetésen elhangzott, hogy a www.kormany.hu oldal hírportálként is kíván működni. A főszerkesztő, Hollik István úgy fogalmazott, próbálják megközelíteni az MTI sebességét.”

Forrás:
Ennyibe került a kormányzati portál, InfoRádió/MTI, 2011. január 18.