Skip to main content
közigazgatás: magyar

Belevetette magát a munkába a kormánymegbízott

Szerző: 2011. január 22.No Comments

„– És a főispán?
–Tudtam, hogy ez lesz az első kérdés. Valószínűleg próbálták keresni megfelelő megnevezést, és a történelemben kutatva eljutottak a főispánig. Valóban vannak hasonlóságok, de komoly átfedéseket nem kell keresni – fogalmazott a kormánymegbízott.

S, hogy lesz-e átvilágítás? – Ez a szó nem szerencsés, furcsa zöngéje van, óhatatlanul előrevetíti, hogy az ember valamit szeretne találni – húzta alá a kormánymegbízott. Hozzátette, azt viszont teljesen természetesnek tartja, hogy a szervezeteket egytől-egyig nagyon alaposan megnézik egyszerűen azért, hogy tiszta képet alkothassanak róluk. Ez elkerülhetetlen, hiszen egy szervezetben kell működtetni azokat, ezért a hivatal vezetésének tudnia kell, hogy hányan dolgoznak, milyen végzettségük van, milyen költségvetéssel működött egy-egy szervezet.

Ezek után pedig ezt egybe kell gyúrni… Tóth Ferenc azt szeretné, ha mindezzel nyár végére elkészülnének. És onnantól kezdve „egységesen és flottul” működne a Tolna Megyei Kormányhivatal. A munka természetesen közben sem állhat meg. Hogy nem csúsznak be hibák, azt nem ígéri a kormánymegbízott.

– Szerintem úgy nem lehet egy ilyen volumenű átalakítást megcsinálni, hogy ne legyen valami probléma. Mi igyekszünk ezek számát minimalizálni. Azt nem ígérhetem, hogy mindig minden zökkenőmentesen megy és éppen ezért előzetesen elnézést kérek a polgároktól – mondta hozzátéve, hogy azt viszont megígérheti, hogy mindig a jó szándék vezéreli majd őket.

– Legfontosabb, hogy álljon fel a szervezet, és mindenki végezze a munkáját, ahogy eddig. Csak jobban olcsóbban, precízebben – húzta alá. Lapunk kérdésére azt is elárulta, hogy a közigazgatási hivatalok továbbra is ellátják az önkormányzatok törvényességi felügyeletet, ahogyan ezt eltekintve két év szünettől, eddig is tették, de nem kell tartaniuk attól, hogy a kormányhivatal beleavatkozik a belügyeikbe.”

Forrás:
Belevetette magát a munkába a kormánymegbízott, teol.hu, 2011. január 13.