Egyszerűbben kezelhető lesz a jövőben a Twitter

„azt hangsúlyozta, hogy a mikroblog egyre inkább egy mobil platformmá alakul majd át. Napjainkban már az összes tweet 40 százalékát mobil készülékről küldik el, egy évvel ezelőtt ez a szám még csak 25 százalék volt. Minden második Twitter-tag használja rendszeresen az okostelefonját vagy a tábla PC-jét.

Colosto kitért az üzleti modellre is, amely szerinte nagyon sikeres, és ennek köszönhető, hogy a Twitter független vállalat maradhat. A cél az, hogy a platform a jövőben még egyszerűbben és könnyebben kezelhető, továbbá egységesebb legyen, különösen amiatt, hogy meg tudják szólítani az eddigi passzív felhasználókat. A mikroblog-szolgáltatás kapocs lehet egy közösségi hálózat és egy információbörze között, a fő cél azonban továbbra is az információk átadása marad.

A trendek közül a szakember a televíziós műsorokkal való összefonódást emelte ki. Példaként a Glee című, hazánkban is sugárzott sorozatot említette, amelynek szereplői rendszeresen twittereznek és minden rész sugárzásakor jelentős mértékben megnő az elküldött üzenetek száma. Az még a jövő zenéje, hogy vajon a Twitter helyet kap-e a hibrid televíziókban vagy a mobil készülékeket hódítja meg.”

Forrás:
Egyszerűbben kezelhető lesz a jövőben a Twitter, SG.hu, 2011. január 14.

A bejegyzés kategóriája: informatika
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.