Skip to main content
gazdaságinformatikaművelődés

Nyitrai az EDUCATIO kiállításon: magyar oktatási tartalomfejlesztésre van szükség

Szerző: 2011. január 25.One Comment

„„Fókuszban a közoktatás” címmel idén már 11. alkalommal rendezték meg az országos oktatási kiállítást, az EDUCATIO-t. A szombati napon dr. Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára a Digitális Megújulás oktatási részét ismertette hallgatóságának.

Az EDUCATIO-n évről-évre összegyűlnek a tankönyvkiadók, a taneszközgyártók- és forgalmazók, a szülők, a diákok és az intézményvezetők, a kutatók, valamint a szakképzés vezetői.

„Államtitkárságunk egyik kulcsmegállapítása szerint ma már az elérhető munkahelyek döntő többsége nem tölthető be digitális jártasság illetve digitális készségek hiányában. Ez már ma is így van, de a jövőben ez még inkább így lesz – mondta Nyitrai, majd így folytatta: „a Digitális megújulással azt a célt tűztük ki, hogy 2014-re egymilliónál is több új, eddig még soha nem internetező magyar polgárt is bevonjunk a digitális világba. Előrejelzéseink szerint ez olyanok számára is munkahelyeket nyit majd meg, akik eddig kívül szorultak a XXI. századi munkaerőpiacon. Ezért cselekvési tervünk oktatási részének középpontjában a képzés, az átképzés és a továbbképzés áll” – adott helyzetértékelést és megoldási javaslatot Nyitrai.

„Mint már föntebb említettem, a cél a képzés, az átképzés és a továbbképzés. Egy olyan dinamikusan fejlődő szektorban, mint az infokommunikáció, és az olyan gyorsan változó készségeket igénylő területen, mint az infokommunikáció eszközeinek mindennapi használata, elengedhetetlen, hogy fel legyünk vértezve a ma és a holnap tudásával. Csak így maradhatunk ugyanis versenyben, és csak így vehetjük fel a versenyt másokkal” – ismertette a Digitális megújulás oktatási céljait Nyitrai.
„A versenyképesség nagyon fontos számunkra, ugyanis ez jórészt az oktatásban dől el. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy a jövőben a magyar tartalomipar jó minőségű oktatási tartalmakat állítson elő a legkülönfélébb eszközökre” – zárta szavait az infokommunikációs államtitkár.”

Forrás:
Nyitrai az EDUCATIO kiállításon: magyar oktatási tartalomfejlesztésre van szükség, nyitraizsolt.hu, 2011. január 22.