Skip to main content
jog

Magyar javaslat az internetes szerencsejátékok szabályozására

Szerző: 2011. február 6.No Comments

„Magyarországon és a többi uniós tagállamban is alkalmazható online szerencsejáték szabályozási javaslatot dolgozott ki a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSzSz) – közölte a nyerőgépeket üzemeltető iparág vállalkozóit képviselő érdekvédelmi szervezet elnöke.

Schreiber István közleményében arról tájékoztat, hogy az MSzSz által kidolgozott mindkét modell lehetővé teszi, hogy véget lehessen vetni annak a most széles körben elterjedt gyakorlatnak, hogy a különböző offshore adóparadicsomok adta lehetőségeket kihasználó internetes szerencsejáték-szervezők nem adóznak bevételeik után.

Az MSZSZ szakértői szerint a szabályozásra két lehetőség van. Az egyik alternatíva, hogy egy nemzetközi szolgáltató – úgynevezett affiliate – szerződést köt egy hazai partnercéggel. Így a belföldi játékosok által generált bevétel után affiliate – azaz 70-80 – százalékot – fizet a hazai partnercégnek, amely ezután fizet közvetlenül adót, engedélyezési és ellenőrzési díjat a helyi adóhatóságnak.

Az MSzSz szerint a második szabályozási alternatíva az, ha nincs külföldi szolgáltató. Azaz a helyi szolgáltató fejleszti és üzemelteti az internetes játékhoz szükséges technikai hátteret.”

Forrás:
Magyar javaslat az internetes szerencsejátékok szabályozására, Inforádió, 2011. február 6.