Mobil eszközökre alapozott önkormányzati fejlesztések a XVI. kerületben

„Tavaly négy település: Várpalota, Alsóörs, Belezna és Nemespátró körjegyzősége, valamint a XVI. kerületi Önkormányzat megalkotott egy új, interaktív, WAP alapú rendszert, amellyel a nap 24 órájában lehet ügyeket intézni. A jegyző kiemelte: a mobilos ügyintézés vitathatatlan előnye az, hogy nem függ sem a település nagyságától, sem a földrajzi távolságtól. Az alkalmazások köre ugyanakkor bővíthető, ezáltal pedig az így intézhető ügyek száma is nőhet. Ancsin László hozzátette: az alkalmazás segítségével elérhetők a letölthető nyomtatványok, az ügyleírások és a tájékoztatók. Ugyanakkor segítséget nyújthat a csak elektronikus módon benyújtható pályázatok leadásánál is.

Mindezek mellett, Önkormányzatunk saját fejlesztéseként bevezetjük az ePOLDI-t, amelyről Szabó Tamás adott bővebb felvilágosítást. A kabinetvezető elmondta: a találmány nevét Janikovszky Éva: Égig érő fű című meséjének parkőréről, Poldi bácsiról kapta.

Az alkalmazás segítségével a lakosság a közterületre vonatkozó bejelentéseket tehet, amik az Önkormányzat informatikai rendszerén keresztül azonnal eljutnak az ügy intézésében illetékes hatósági személyhez, a jegyzőhöz és a polgármesterhez is. A rendszer segítségével a bejelentők az Önkormányzat adatvagyonából elérhetik mindazokat az információkat, amelyek a bejelentéshez támogatást nyújthatnak. A bejelentő tájékozódhat az Önkormányzat területén működő üzletek és ipari telepek működési rendjéről, hogy azokon milyen tevékenység engedélyezett, milyen termékeket forgalmazhatnak, illetve milyen nyitvatartási rendet kötelesek betartani. Szabó Tamás hangsúlyozta: a bejelentő olyan információkat (GPS koordináták, fotók) is rögzíthet, amelyek a további hatósági munka során jól használhatók. Emellett elektronikus úton való visszajelzést is kérhet, amellyel lecsökken a papírmunka, és gyorsabbá válik az ügymenet is.”

Forrás:
1000 Poldi bácsi is lehet a XVI. kerületben, a XVI. kerületi Önkormányzat honlapja, 2011. február 7.

A bejegyzés kategóriája: közigazgatási informatika
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.