Skip to main content
közigazgatás: magyar

Államtitkári látogatás a szegedi kormányablaknál

Szerző: 2011. február 9.No Comments

„Halász Jánostól megtudtuk, hogy a feladatbővüléssel párhuzamosan egyre több kollégára lesz majd szükségük, céljuk ugyanis, hogy az embereknek ne kelljen sokat várakozniuk akkor sem, amikor már többféle ügyet tudnak elintézni.
A kormányablak január harmadikai megnyitása óta közel 2360 ügyfél kereste fel a szegedi és a hódmezővásárhelyi kirendeltséget. A kormányhivatal vezetője, B. Nagy László portálunknak elmondta, hogy pozitív visszajelzéseket kapnak, hiszen délután négy óra után is lehet náluk ügyeket intézni, ami sokaknak könnyebbség. Fontos tudni, hogy közvetlenül zárás előtt is lehet még sorszámost húzni, vagyis a nyitvatartási idő lejárta után is foglalkoznak az ügyfelekkel. A szaktárcával folyamatosan tárgyalnak, illetve az átadás-átvétellel kapcsolatban néhány szakigazgatási szervvel nem írták még alá a végleges megállapodásokat. B. Nagy László elmondta, hogy az egymással összehozható tevékenységet a jövőben egy fedél alá akarják hozni, de ez csak a következő években történhet meg.”

„Az államtitkár a kormányablakban dolgozók tisztviselőkkel is elbeszélgetett. B. Nagy László elmondta, hogy január 3-án indult kormányablakokat folyamatosan fogják feltölteni feladatokkal, amely feladatok egyharmada kötődik a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal szorosan együttműködve segíti a kormányhivatalok munkáját. Az államtitkár mint elmondta, több kormányablakot is meglátogat majd, az első állomása azonban Csongrád megyébe vezette, hiszen ez rendkívül fontos régióközpont. Az államtitkár többek között tárgyalásokat folytatott azzal kapcsolatban, hogy a Kormányablakok miként vehetik át az Örökségvédelmi Hivatal tevékenységét. Ahogy a jogszabályi háttér változik, úgy lehet majd egyre több ügyet is elintézni a Kormányablakoknál, most egyelőre sok mindenben „csak” tájékoztatják az ügyfeleket. A későbbiekben, 2013 végére a tervek szerint többek között vezetői engedélyt, személyi és adóigazolványt is lehet majd itt intézni. ”

Forrás:
Államtitkári látogatás a szegedi kormányablaknál, Szeged Ma, 2011. február 8.
2013 végére minden hatósági ügyet a Kormányablakokban intézhetünk, Webradio, 2011. február 8.