Nyitrai Zsolt: az Európai Unió versenyképessége a hatékony spektrumpolitikán is múlik

„A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében emlékeztet arra, hogy az Egyesült Államok február 10-én nyilvánosságra hozott új, széles sávú stratégiája célkitűzéseiben megegyezik a magyar soros elnökség által is előmozdítani kívánt európai célokkal. A dokumentum felidézi, hogy a Barack Obama által bejelentett spektrumstratégia szerint pár éven belül el kell érni az Egyesült Államok teljes területén a mobil széles sáv 98 százalékos lefedettségét annak érdekében, hogy a hatalmas kiterjedésű ország minden szeglete be legyen csatornázva a digitális világba. Ezt a célt az USA elnöki adminisztrációja szerint jelentős mennyiségű rádióspektrum kereskedelmi célú felszabadításával lehet elérni.

Nyitrai Zsolt, az Európai Unió Közlekedési, Távközlési és Energiaügyi Tanácsa távközlési formációjának soros elnöke hangsúlyozta: európai versenyképességünk növeléséhez rugalmasabb és okosabb spektrumpolitikára van szüksége az Európai Unió tagállamainak. Meglátása szerint Európának is meg kell tennie a gyors és hatékony lépéseket saját versenyképességének további javításáért.

Hozzátette: a frekvenciák eredményes felhasználása nemcsak a beruházásokat, hanem az innovációt is erősíti, és kulcsfontosságú a kreatív iparágak versenyképessége szempontjából. Véleménye szerint a mobileszközök rohamos ütemű terjedéséhez mielőbb szükséges biztosítani a megfelelő frekvenciákat, hogy az európai szolgáltatók az újfajta eszközök és szolgáltatások által igényelt adatforgalmat is képesek legyenek kiszolgálni.”

Forrás:
Az Európai Unió versenyképessége ezen is múlik, Magyar Nemzet, 2011. február 12.

A bejegyzés kategóriája: távközlés
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.