Skip to main content
gazdaság

Titokban tartják: fillérekből megúszható a tilosban parkolás

Szerző: 2011. február 14.One Comment

„Január 1-jén új jogszabály-módosítás lépett hatályba Magyarországon, amely részben mentesíti a tilosban parkoló autók tulajdonosait a büntetés alól, ugyanakkor hozzájárulhat, hogy ezután még többen nézzenek keresztül a parkolást és várakozást tiltó táblákon.

Legin István, az Emberibb Parkolásért Mozgalom alelnöke a STOP-nak részletesen elmesélte a jogszabály-módosítás lényegét. Eszerint minden autó tulajdonosának lehetősége van besétálni bármelyik okmányirodába, és egyszeri 2300 forintos díj ellenében kérni, hogy elérhetőségét regisztrálják egy országos nyilvántartó rendszerbe. Ez lehet telefonszám, mobilszám és elektronikus levélcím egyaránt, vagy egyszerre mindhárom. Az egyik fővárosi okmányiroda munkatársának felvilágosítása szerint vannak, akiknek effajta elérhetősége már régebb óta szerepel a rendszerben, így az új jogszabály-módosítással életbe léptetett kedvezmény nekik automatikusan jár. De miről is van szó?

Január 1-jétől a Fővárosi Közterület-felügyelet munkatársainak kötelessége telefonon, SMS-ben és e-mailben is értesíteni minden autó tulajdonosát (ha elérhetősége szerepel a nyilvántartásban), ha kerékbilincs vagy elszállítás fenyegeti a járművet. Az előre megadott és nyilvántartásban szereplő elérhetőségek mindegyikén legalább egyszer próbálkozniuk kell, majd 15 perc türelmi időt adni a tilosban parkoló autó tulajdonosának, hogy visszaérjen a helyszínre”

Forrás:
Titokban tartják: fillérekből megúszható a tilosban parkolás, Stop.hu, 2011. január 24.
Jó tudni! Kerékbilincs? Tilosban parkolás? Megúszhatod!, Dányi krónika, 2011. január 30.