Skip to main content
gazdaság

Beszáll az állam a Talentis programba

Szerző: 2011. február 17.február 20th, 2011No Comments

„Közös gazdasági társaságot hoz létre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Talentis Group a Talentis program megvalósítása érdekében. Az erről szóló szándéknyilatkozatot Fellegi Tamás fejlesztési miniszter és Kenyeres Sándor, a Talentis Group alapítója, az igazgatóság elnöke írta alá.

Célkitűzését és a fejlesztéseket tekintve is fontos projekt az ország versenyképessége szempontjából a Talentis program – mondta a szándéknyilatkozat aláírása után a nemzeti fejlesztési miniszter.

Fellegi Tamás az együttműködésről azt mondta: a magyar állam tulajdonosként jelenik meg a Talentis programban, a mostani elképzelések szerint földterületeket apportálnának a közös társaságba, amellyel az állam tulajdoni aránya nagyjából 10-15 százalék lehet majd.

A miniszter hangsúlyozta: az Új Széchenyi-terv kiemelt projektjei között szerepel a Talentis program, mivel munkahelyeket teremt, értéket képvisel és a versenyképességet javítja, emellett nemcsak itthon tarthatja a magasan képzett szakembereket, hanem külföldieket is idecsábíthat.

A Talentis csoport elnöke azt mondta: Közép-Kelet-Európa Szilícium-völgye lesz majd a zsámbéki medencében.

Kenyeres Sándor közölte: a tízéves program első ütemét nemrég zárták le, eddig egy innovációs központot, valamint egy konferencia- és szálloda-komplexumot adtak át a térségben, illetve elkészült egy ipari park logisztikai központtal. Az eddigi beruházási érték 100 millió euró.

A következő hónapokban a tárca átvilágítja a Talentis programot, majd ezután létrejöhet a közös gazdasági társaság.”

Forrás:
Beszáll az állam a Talentis programba, Paulin Ildikó, Inforádió, 2011. február 17.
Herceghalmon lehet a nemzetközi tudásközpont bázisa a település polgármestere szerint, MTI, 2011. február 18.
Fontos lépés a tudásközponthoz vezető úton, Magyar Nemzet, 2011. február 17.