Skip to main content
közigazgatás: magyar

Gál András Levente az elbocsátásokról

Szerző: 2011. február 19.február 20th, 2011No Comments

„ Május 31-ig még egészen biztosan lesznek indoklás nélküli felmentések a közigazgatásban, hogy hatékonyabb legyen a kormányszervezet – ezt Gál András Levente, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatásért felelős államtitkára mondta a Blikknek.

Gál arról beszélt, a tárca a hatályos jogszabályok szerint jár el, hiszen az Alkotmánybíróság (Ab) csak május 31-től semmisítette meg az indoklás nélküli felmentés lehetőségét, így álláspontja szerint addig teljesen törvényes így elküldeni embereket. Az Ab a hét elején döntött arról, hogy május 31. után a kormány nem küldheti el tisztviselőit indoklás nélkül, mert az alkotmányellenes, mert bizonytalan helyzetbe hozza a tisztviselőket.

– Most zajlik a kormányhivatalok megszervezése, intézmények, hivatalok összevonása, ez összesen 23 ezer kormánytisztviselőt érint – magyarázta Gál András Levente. Azt nem tudta megbecsülni, május 31-ig hány embert érinthet még az indoklás nélküli kirúgás.

– Én írok alá minden felmentést, és nyugodtan alszom, nincs lelkiismeret-furdalásom. Eddig sem voltak tömeges elbocsátások, ezután sem lesznek. Minden felmentést alaposan megvizsgáltam, és egy sem volt szükségtelen vagy indokolatlan, még ha nem is kellett megindokolni – magyarázta Gál András Levente. – Örülök neki, hogy 20 év után végre ki lehetett szellőztetni a közigazgatást, és hosszú perek nélkül felmenteni a feladatukra alkalmatlan embereket – mondta.”

Forrás:
Blikk.hu, 2011. február 17.