Skip to main content
egészségügy

Már telefonnal is készíthetünk EKG-t

Szerző: 2011. február 26.No Comments

„A legújabb, Szingapúrban fejlesztett mobiltelefon segítségével már pulzusunkat is nyilvántarthatjuk, és az eredményeket azonnal továbbíthatjuk is egy 24 órás készenléti egészségügyi központba.

Az új telefon a készüléken található érzékelő segítségével érzékeli pulzusunkat, és még egy mini EKG is megtalálható benne. „Ez egy valóban forradalmi fejlesztés, hiszen bárhol a világon rögzíthetjük szívműködésünket, és vészhelyzet esetén azonnal konzultálhatunk egy szakértővel, sőt azonnali segítséget is kérhetünk” – nyilatkozta Dr. Chow U-Jin, az EPI orvosi fejlesztésekért felelős főnöke egy nemrég Barcelonában megrendezett mobiltechnológiai konferencián.

A készülék jelenleg 700 dollárba (516 euró) kerül, ami egy felsőkategóriás okostelefon árának felel meg. „Leginkább természetesen azoknak ajánlható a készülék, akik valamilyen szívbetegségben szenvednek, és állandó megfigyelésre van szükségük” – tette hozzá.

A szerkezetnek létezik egy miniatűr változata is, ami Bluetoothon keresztül kommunikál a már meglévő okostelefonnal. Ez a verzió csak 99 dollárba kerül, de egyelőre csak Franciaországban és Spanyolországban érhető el.”

Forrás:
Már telefonnal is készíthetünk EKG-t, HáziPatika.com, 2011. február 26.