Skip to main content
távközlés

Szélessáv-fejlesztési koncepció, 2011. március

Szerző: 2011. március 4.március 6th, 2011No Comments

„Jelenleg a lakosság közel 35%-a mobil szélessávval le nem fedett területen él, miközben a legújabb generációs eszközök, mint az okostelefonok és a táblagépek már nem is igényelnek vezetékes szolgáltatást. A telekommunikáció fejlődési irányai egyértelműen a kötöttségektől mentes, szabad mozgást lehetővé tévő megoldások, a mobil szélessáv felé mutatnak. – jelentette ki Fellegi Tamás.

A miniszter elmondta: Magyarország információs infrastruktúrájának fejlesztése érdekében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elkészítette szélessáv-fejlesztési koncepcióját, amely közvetlenül kapcsolódik az európai Digitális Menetrend által kijelölt célokhoz és a tavalyi év végén nyilvánosságra hozott Digitális Megújulás Cselekvési Tervben megjelölt infrastruktúra-fejlesztési irányokhoz.

A szélessáv-koncepció átfogó képet ad a magyarországi hálózati lefedettség jelenlegi helyzetéről, a kezelendő problémákról és számba veszi a piaci fejlesztések ösztönzéséhez szükséges közpolitikai, piacszabályozási és fejlesztéspolitikai eszközöket is. – közölte Fellegi Tamás.

A kormány célja egy fejlett és biztonságos infrastruktúra kialakítása, amely biztosítja a teljes szélessávú lefedettség megvalósítását 2013-ig. A mobil szélessáv fejlesztéséhez szükséges frekvenciatartomány értékesítésére a minisztérium tervei szerint hamarosan sor kerül. – tette hozzá Fellegi Tamás.”

Forrás:
Cél a teljes szélessávú lefedettség, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2011. március 4.
Szélessáv-fejlesztési koncepció, 2011. március (pdf)