Skip to main content
közigazgatási informatika

Infokommunikáció az új Alkotmányban?

Szerző: 2011. március 21.No Comments

„A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium javaslatára az infokommunikáció is szerepel Magyarország jövőbeni Alkotmányának tervezetében.
Nyitrai Zsolt erről a Magyar Televízió reggeli műsorának vendégeként beszélt csütörtökön. Az infokommunikációért felelős államtitkár, fideszes politikus a műsorban azt mondta, hogy alkotmányos garanciát kaphat az infokommunikáció, ugyanis az NFM berkein belül működő infokommunikációs államtitkárság javaslata XXIV. cikkelyként beépült az Alaptörvény-tervezetbe.

„Az állam működésének hatékonysága, a közszolgáltatások színvonalának emelése, a közügyek jobb átláthatósága és az esélyegyenlőség előmozdítása érdekében törekszik az új műszaki megoldások és a tudomány eredményei alkalmazására” – olvasható az Alaptörvény-tervezet Országgyűlésnek benyújtott változatában: http://www.parlament.hu/irom39/02627/02627.pdf

Az államtitkár aláhúzta: tudomása szerint mindössze egyetlen európai országban szerepel az Alkotmányban a modern technológiákra irányuló utalás, ezért hazánk hivatkozási alap lehet.”

Forrás:
Infokommunikáció az új Alkotmányban?, Szalay Dániel, Computerworld, 2011. március 18.