Skip to main content
gazdaság

1,8 milliárd forintért fejleszti a Magyar Posta az Integrált Posta Hálózatot

Szerző: 2011. március 22.No Comments

„Hirdetmény nélküli tárgyalásos – egyszereplős – tendert írt ki a Magyar Posta Zrt. „Integrált Posta Hálózat rendszerének és hozzá kapcsolódó alrendszereinek szoftver támogatása” címmel, a JET-SOL Kft. közel nettó 1,8 milliárd forintért szállítja a szoftvert – az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
Az ajánlatkérő azzal indokolta a zártkörű közbeszerzést, hogy a szerződést kizárólagos jogok védelme, valamint műszaki-technikai sajátosságok miatt, kizárólag a felkért szervezet tudja teljesíteni.

A JET-SOL Kft. 2003-ban alakult, a cég honlapja szerint főleg banki alkalmazásfejlesztéssel és üzemeltetés támogatással foglalkozik. A cég több mint kilencven munkatárssal elsősorban az OTP csoport és a Magyar Posta számára fejleszt központi szoftverrendszereket, az OTP esetében többek között számlavezető és hitelrendszereket.”

Mit jelent az Integrált Posta Hálózat?
Az Integrált Posta Hálózat új informatikai, technológiai alaprendszerünk, amely munkatársaink és ügyfeleink számára egyszerűvé, rugalmassá, gyorssá és átláthatóvá teszi a technológiai folyamatokat. Az Integrált Posta Hálózat a postahelyi és feldolgozási technológiát cseréli fel számítógépekkel támogatott technológiára, amely nem egyszerűen csak a jelenlegi postai szolgáltatások könnyebb ellátását célozza meg, hanem megteremti az új szolgáltatások és termékek gyors és egyszerű bevezetésének lehetőségét is.

Milyen egy iPosta?
Az Integrált Posta Hálózat megvalósításának az ügyfeleink által is észrevehető fő változása az iPosták bevezetése. Az iPosták új rendszerű postahelyek, ahol valamennyi ügyfélszolgálati munkahely számítógéppel támogatott, a szükséges perifériákkal ellátott és elvileg alkalmas minden szolgáltatás nyújtására. A rendszer 209 iPosta több mint 3400 munkahelyén működik.”

Forrás:
Bitport, 2011. március 13.
Magyar Posta, Integrált Posta Hálózat