Skip to main content
gazdaság

Mozgó mérőállomás lesz az amerikai posta autóiból

Szerző: 2011. március 22.No Comments

„Szenzorokkal szerelik fel az amerikai posta, a USPS járműflottáját, az ország minden pontján megforduló autókkal fel lehet térképezni a légszennyezettséget, és a mobilhálózatok lefedettségét is tudják vizsgálni, de a technológia akár gázszivárgások észlelésére is alkalmas lehet.

Az amerikai posta járműflottáját eleve felszerelték műholdas járműkövető rendszerrel, amelynek köszönhetően például bármikor meg lehet nézni, hogy a kiszállítás alatt álló csomag éppen merre jár. A mobilinterneten alapuló, közel 220 ezer darab járművet magában foglaló rendszert a tervek szerint további célokra is felhasználják hamarosan.

A furgonok egyfajta országos adatszolgáltató hálózatként működnek majd: nem csupán forgalmi információkat fognak szolgáltatni – erre Magyarországon is van példa -, de akár légszennyezettséget, egyes kémiai anyagok jelenlétét vagy ózonszintet is lehet mérni velük. Az információk értékesítéséből az amerikai posta egyre csökkenő bevételeit akarja pótolni: a társasággal szerződő ügyfelek gyakorlatilag bármilyen szenzor számára helyet vásárolhatnak a járműparkon, amely akár mobil-, vagy wifihálózatok lefedettségének vizsgálatára, gázszivárgások felderítésére is alkalmas.”

Forrás:
Mozgó mérőállomás lesz az amerikai posta autóiból, [origo], 2011. március 21.