Skip to main content
közigazgatás: magyar

A Békés Megyei Kormányhivatal jelentős megtakarítást vár a költözésektől

Szerző: 2011. március 28.No Comments

„— A célunk az, hogy az eddigi nem állami tulajdonú épületekből, ahol használati díjat fizettünk, saját tulajdonú ingatlanokba költözzünk — emelte ki a kormánymegbízott.

— Egyelőre árajánlatot kértünk az épület felújításáról, utána dől el, hogy mikor költözhet a kormányhivatal. Reményeink szerint novemberre a hivatal és a szakigazgatási szervek is már a végleges helyükön lesznek — közölte Erdős Norbert, aki éves szinten több tízmilliós megtakarítást vár mindettől.

A költözködés nemcsak Békéscsabát, hanem a kormányhivatal orosházi, szarvasi, szeghalmi, gyomaendrődi és mezőkovácsházi telephelyeit is érinti. A kormánymegbízott elmondta, mindenhol áttekintik annak a lehetőségét, hogy állami tulajdonú ingatlanokba kerüljenek a szakigazgatási szervek.

Kérdésünkre Erdős Norbert leszögezte, létszámleépítések nem lesznek a kormányhivatalnál és a szakigazgatási szerveknél, csak azoknak a foglalkoztatását tekintik át, akik nyugdíj mellett dolgoznak.
— A legfőbb értéknek a humán erőforrást tekintem, és ennek megőrzése érdekében sok mindent kész vagyok megtenni — fogalmazott Erdős Norbert, hozzátéve, a dologi kiadások oldalán igyekeznek a költségeken megtakarítani, nem pedig leépítéssel.”

Forrás:
Erdős jelentős megtakarítást vár a költözésektől, Békés Megyei Hírlap, 2011. március 27.