Skip to main content
informatika

A cyberbűnözők könnyű prédája a NASA

Szerző: 2011. március 30.No Comments

„Az Office of the Inspector General (OIG) szakértői elkeserítő képet festenek a NASA információbiztonsági helyzetéről a The Register beszámolója szerint. Eszerint az űrkutatási hivatal számítógépes hálózata könnyen a hackerek áldozatává válhat, a támadók denial of service jelenséget idézhetnek elő a szervezetnél, tönkretehetik a weboldalait vagy akár információt is lophatnak a NASA-tól.

Az OIG jelentés kimondja: hat olyan, az űrrepülőgépek irányításában is részt vevő szervert azonosítottak, amelyek fontos információkat tárolnak és amelyek irányítását könnyen átvehetik a hackerek. A teszt során számos olyan számítógépet is találtak, amelyek tálcán kínálták a felhasználói adatokat a cyberbűnözőknek és a szakértők úgy vélik, a hackerek akár a NASA hálózatának jelentős részét is irányíthatják a „foglyul ejtett” számítógépek segítségével.

Az ügynökséget különösen azért érheti kritika a szövetségi kormány részéről, mert már tavaly májusban arra hívták fel a szervezetet, hogy vezessen be egységes biztonsági szoftvert a teljes hálózatán, de ezt mindeddig nem tette meg.”

Forrás:
Már hivatalos: A cyberbűnözők könnyű prédája a NASA, Viággazdaság, 2010. március 30.