Korszerűsödő közigazgatás

„Dr. Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal elnöke gödi látogatása alkalmával a helyi sajtóképviselőinek adott tájékoztatójában kiemelte, hogy az Orbán kormány egyik legfontosabb célja a széttagolt területi közigazgatási szervezetrendszer egységesítése, az egyablakos rendszer kialakítása az ügyintézés megkönnyítése érdekében.

A kormánypárti országgyűlési képviselő bevezetőjében elmondta, hogy nagy családos édesapaként és politikusként egyaránt jól ismeri, hogy milyen gondok foglalkoztatják az ügyeiket intéző állampolgárokat. A Pest Megyei Kormányhivatal irányításával működő Kormányablak – így a közeli Vácon – az állam “kinyújtott kezeként” abban segít, hogy az emberek minél egyszerűbben, gyorsabban, mindössze egy ablaknál intézhessék ügyeiket. A megyei hivatal elnöke reményét fejezte ki, hogy a járások létrejöttével minden székhelyen megnyílik majd a Kormányablak, melyben a közigazgatási reform eredményeként élesen külön válik az ügyintézés és a hatósági tevékenység.

A január óta működő Pest Megyei Kormányhivatal tevékenysége során kiemelt figyelmet fordít arra, hogy – a szakigazgatási szerveknél sok esetben felelhető – pazarló gazdálkodást megszüntesse. Dr. Tarnai Richárd új, a magánszférára jellemző gazdálkodási szemléletet kíván meghonosítani az állampolgárok adóforintjaiból működő szakigazgatási szervek munkájában. A megyei hivatal elnöke azt azonban határozottan leszögezte, hogy politikusként irányítja a Kormányhivatalt, az országgyűlésben segíti a közigazgatás működésének javítását célzó törvényalkotó munkát, ám a szakigazgatási szervek szakmai munkájába semmilyen módon nem kíván beleszólni, mert ott kiváló szakemberek dolgoznak. ”

Forrás:
Korszerűsödő közigazgatás, Dunakanyar Régió, 2011. március 30.

A bejegyzés kategóriája: közigazgatás:magyar
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.