Skip to main content
közigazgatási informatika

Előremutató informatikai fejlesztések a polgármesteri hivatalban

Szerző: 2011. április 3.No Comments

„Eger országosan elsők között valósít meg -nagyon komoly- fejlesztéseket az elektronikus közigazgatás, s ez által a még inkább ügyfélbarát, rugalmas hivatali munka érdekében.

Erdei Gyula informatikai csoportvezető irányításával a kiválóan felkészült szakmai csoport számos újítást vezet be a napokban, illetve készített elő. Minden dolgozó elérheti saját hivatali e-mail fiókját, bármilyen internet kapcsolattal rendelkező külső számítógépről. Egy év alatt jelentős rendszer-átalakítás és technológiai előrelépés valósult meg az önkormányzatnál szerver oldalon és ez a felhasználói szegmensben is folytatódik. A hivatal internetes sávszélessége sokszorosára nőtt és a szolgáltatás stabil, nem fordulhat elő szolgáltatás kiesés, ez pedig az ügyfélfogadás, ügykezelés feltételeit nagyban javította az elmúlt időszakban.
A mindennapjainkat érintő újítás lesz a Polgármesteri Hivatalban az, hogy a nyomtatás és fénymásolás területén hamarosan átállnak a chipkártyás üzemre. Ettől a hivatalvezetés rugalmasabb és költségtakarékosabb munkát vár. Az informatikusok beállítják a jogosultságokat, -ki milyen mennyiségben, illetve színesben, vagy szürkén nyomtathat-, s ezt a chipkártya tárolja. Ha egy dolgozó nyomtat, a hivatal bármely épületében, bármely készülékénél használhatja a chipkártyát, a dokumentumot a kiválasztott nyomtató fogja helyben kiadni.

A Polgármesteri Hivatalban nagy előrelépést jelent majd a belső, Intranet rendszer lehetőségeinek kiaknázása. Többek között belső levelezés; elektronikus szabadság-nyilvántartás; hivatali, szervezeti ábra, gyorsan elérhető telefonkönyv, adatbank, dokumentum megosztás lehetősége lesz adott.
Az egri önkormányzati hivatal informatikusai átveszik a városi térfigyelő kamerák üzemeltetését. További érdekesség, hogy az informatikai szakcsoport – és a hivatali rendszer – már most képes a teljes körű szolgáltatásra egy-egy település, vagy külső intézmény számára. Határozott szándék a városi portál, a www.eger.hu megújítása is, tetszetős, átlátható és jól működő városi portál születik majd, felhasználóbarát felülettel, új struktúrával.”

Forrás:
Előremutató informatikai fejlesztések a polgármesteri hivatalban, Nagy Kata, Egriszín, 2011. március 31.