Skip to main content
társadalom

Maradhat a mobiltelefon a magyar iskolákban

Szerző: 2011. április 5.április 11th, 2011No Comments

„Az oktatási jogok biztosa szerint a gond az, hogy a legtöbb szülőnek fogalma sincs, mire is használhatók a technikai újdonságok. A probléma pedig már Magyarországon is jelen van. Az oktatási államtitkárság közoktatásért felelős helyettes államtitkára szerint ezzel a problémával egyelőre nem kell foglalkozni.

Kitiltja az angol iskolákból a mobiltelefont a brit kormány. Magyarországon az oktatási államtitkárságon azt mondják: itthon egyelőre nem kell foglalkozni a problémával – hangzott el az RTL Híradóban hétfőn.

Az oktatási jogok biztosa szerint a gond az, hogy a legtöbb szülőnek fogalma sincs, mire is használhatók a technikai újdonságok. A probléma pedig már Magyarországon is jelen van. „Gyakran azért vernek meg, azért aláznak meg valakit, hogy azt felvegyék és a közösségi oldalakra feltehessék” – mondta Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa.

Az oktatási államtitkárság közoktatásért felelős helyettes államtitkára szerint ezzel a problémával egyelőre nem kell foglalkozni. „Az angolszász oktatásban fennálló brutalitási viszonyoktól messze vagyunk. Azt gondolom, ez a mobiltelefonos probléma nem jelent nálunk veszélyt” – mondta Gloviczki Zoltán.

A közoktatásért felelős helyettes államtitkár szerint az elektronikai eszközök használata az agressziótól függetlenül problémát okoz az iskolában, de azt az intézményeknek kell a házirendben szabályozniuk, mit engednek és mit nem.”

Forrás:
Maradhat a mobiltelefon a magyar iskolákban, HVG.hu, 2011. április 4.
Lásd még:
Betiltják a mobilozást a brit iskolákban