Skip to main content
közigazgatás: magyar

Államigazgatási kollégium alakult

Szerző: 2011. április 17.No Comments

„A területi államigazgatási szervek részvételével megalakult a kormánymegbízott munkáját javaslataival, állásfoglalásaival támogató Vas Megyei Államigazgatási Kollégium.
Csaknem félszáz területi államigazgatási szerv vett részt a Vas Megyei Államigazgatási Kollégium megyeházán tartott alakuló ülésén. Közülük huszonegyen vesznek részt tanácskozási joggal a véleményező, a kormánymegbízott számára az aktuális kérdésekben javaslatokat megfogalmazó testület munkájában.
A tanácskozás résztvevőit a területi államigazgatás átalakításáról, a kormányzati célokról és feladatokról Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a Vas Megyei Kormányhivatal vezetője tájékoztatta. Ezt követően a Vas Megyei Államigazgatási Kollégium elfogadta ügyrendjét, majd Ágh Ernőné, a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatója beszélt az integrációval érintett egyes szakigazgatási szervek közötti közötti munkamegosztásról. Összegezte az integrált ügyfélszolgálati iroda működésének eddigi tapasztalatait is.
Az adó és vámhatóság átalakulását, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) létrejöttét, s új szervezeti felépítését Király Miklós, a NAV Vas Megyei Adóigazgatósága igazgatója, valamint Palotás József, a NAV Vas Megyei Vám-és Pénzügyőri Igazgatósága igazgatója mutatta be.
Az alakuló ülésen az aktuális kormányzati feladatokkal kapcsolatos tennivalók között szó volt a közfoglalkoztatás új rendeszerének kialakításáról, az Önkéntesség Európai Éve 2011. Nemzeti Programjának keretében szervezendő területi programjairól, valamint a zenés, táncos rendezvények biztonságosabbá tételét szolgáló feladatok összehangolásáról.”

Forrás:
Államigazgatási kollégium alakult, Erős D. Zoltán, Vas Népe, 2011. április 14.
Megalakul a Csongrád Megyei Államigazgatási Kollégium, Szeged.hu, 2011. április 13.