Skip to main content
közigazgatás: magyar

Szabó Erika: jól indultunk az állampolgárbarát közigazgatás felé

Szerző: 2011. április 20.No Comments

„A Rádió Orient Közigazgatás Extra című műsorának szerdai vendége Dr. Szabó Erika a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára volt, aki a kormányhivatalok néhány hónapos tapasztalatai alapján úgy ítéli meg, hogy jó a kezdet, helyes az irány. A Kormányablakok egyre több ügyfelet szolgálnak ki, akik a szakszerű, mosolygós szolgáltatással elégedettek.
Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkára szerdán a Rádió Orientben a kormányhivatalok működésének három hónapos tapasztalatairól beszélt. Ez idő alatt 66162 ügyintézés történt a 29 kormányablaknál, ahol az ügyek széles skáláját fogták át az ügyfelek megelégedésére.

A közigazgatási reform következő lépései közül a járási hivatalok létrehozásának előkészítését elemezte, melynek kapcsán hangsúlyozta, hogy a járások feladata ugyanaz lesz, mint a kormányhivataloknak.
A jegyzők feladat és hatásköréről jelenleg egyeztetések folynak, természetesen az érintettek véleményét is várják. Egy biztos, hogy a jegyzők tudására a jövőben is számítanak.”

Forrás:
Szabó Erika: jól indultunk az állampolgárbarát közigazgatás felé, OrientPress, 2011. április 13.