Táblagépeket kapnak a kormánytagok

„Néhány héten belül helyettes államtitkári szintig Ipad2 táblagépet kapnak a magyar kormány tagjai – értesült a Világgazdaság. A beszerzés már folyamatban van.

A kormánylista alapján számított körülbelül 90 darabos tétel az Ipad2 modellek 140–240 ezer forint közötti hazai átlagárát tekintetbe véve mintegy 16 millió forintos kiadást jelent az államnak.

Ennek a mennyiségnek a beszerzése ugyanakkor szállítási oldalról várhatóan nem okoz gondot, még akkor sem, ha egyébként az amerikai Apple a globális gyártási problémák miatt az eredetileg vártnál is szűkebben méri a magyarországi “Ipad2-kvótát”, írja a lap.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közleménye szerint a tárca E-közigazgatásért Felelős Helyettes Államtitkársága hatásvizsgálatot végzett, amelyből kiderült: a papír nélküli munkavégzéssel közigazgatási államtitkári értekezleteken és kormányüléseken havi mintegy 170 ezer forint spórolhatnak meg. Ehhez adódnak hozzá a hatékonyabb munkavégzésből származó, nem közvetlenül jelentkező bevételek.”

Forrás:
Táblagépeket kapnak a kormánytagok, Index.hu, 2011. április 27.

A bejegyzés kategóriája: közigazgatási informatika
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.