Skip to main content
közigazgatási informatika

Levéltári tender

Szerző: 2011. április 28.No Comments

„A nagy tenderínség idején boldog-boldogtalan szeretne elindulni a Kopint-Datorg Zrt., a Magyar Országos Levéltár és Budapest Főváros Levéltára közös projektjén. Digitalizálni kell egy halom fontos iratot, majd azokat rendezni, tárolni, kulcsszavakkal ellátni, s kereshetővé tenni hosszú távra.

Sajnos ez a projekt is magán hordozza a szokott államigazgatási gyermekbetegségeket: van ugyan rá uniós forrás, de egy kört már le kellett fújni, ráadásul az indulók azt érzékelik, hogy a tenderben érintett levéltárak nem ugyanazt szeretnék. Még nem látni, hogyan is lesz átjárás a megrendelő intézmények eltérő szisztémái között. Mindenesetre most zajlik a második kör, a kiírók már május végén szerződni akarnak. A projektet 2012 elejére le kellene zárni (a pénzügyi elszámolással együtt), de a győztes augusztus előtt aligha tud elkezdeni dolgozni, így nagyon szűk lesz a határidő.”

Forrás:
Óriásira duzzadt az állami informatikai vállalat, Brückner Gergely – Halaska Gábor, Bitport, 2011. április 27. (eredetileg Figyelő 2011/16.)