Skip to main content
média

Fizetős lett több szlovák híroldal

Szerző: 2011. május 2.No Comments

„A Piano elnevezésű rendszerbe kilenc szlovákiai sajtóorgánum jelentkezett be…Az egyetlen szlovákiai magyar napilap, az Új Szó közölte, hogy nem kapcsolódott be a projektbe és tartalmát az interneten továbbra is ingyenesen teszi hozzáférhetővé. A projekt szervezői a bulvárlapokat is megszólították, de azok állítólag az ajánlatot elutasították.

A kilenc webportálon összesen 34 szolgáltatás vált fizetőssé. A Piano rendszer két hétig próbaüzemben működött. A rendes üzem május 2-án indult, s egy hétig bárki, aki bejelentkezik a rendszerbe, ingyen használhatja, próbálhatja ki. Május 9-től kezdve azonban már lezárják, s a tartalmak egy része csak havi 2,90 euróért, illetve évi 29 euróért lesz hozzáférhető. A heti előfizetői díj 0,9 euró. Az előfizetők jelszót kapnak, amellyel azután hozzáférhetnek a tartalmakhoz, akár több számítógépen egyszerre is. Az előfizetési díjakat a portálok között a valódi látogatottság szerint fogják elosztani.

Az egyes portálok eltérő részeket tesznek fizetőssé…A közérdekű hírszolgáltatás a portálokon azonban továbbra is ingyenes marad.”

Forrás:
Fizetős lett több szlovák híroldal, HVG.hu, 2011. május 2.