Skip to main content
gazdaság

Magyar fizetési alkalmazás okostelefonra

Szerző: 2011. május 3.No Comments

„A mobil PlayPlaza egyetlen alkalmazásba integrál négyféle fizetési módot. Az eladó maga határozza meg, milyen fizetési módokat kínál a vásárlónak. Ezek után a vásárló szabadon választhat a felajánlott fizetési lehetőségek közül.

A legismertebb forma az emelt díjas SMS, ami leginkább a kis értékű online termékek, szolgáltatások vásárlásánál használatos. Magyarországon ez a legelterjedtebb. A mobil vásárlás esetében a vásárlás szintén SMS-en alapul, a vásárlás összege a mobil számlát, vagy feltöltő kártyát terheli. A teljesség kedvéért meg kell említeni a bankkártyás fizetés lehetőségét, ami az interneten már megszokott módon zajlik.

A negyedik változat, a most bevezetésre váró PlayPlaza Direkt olyan újfajta, kényelmes fizetési mód, ahol az egyszeri regisztrációt követően vásárláskor csak a jelszót kell megadni, s az elköltött összeg a bankkártyát terheli. Az mPP hazai bankokkal és mobilszolgáltatókkal együttműködve kínálja szolgáltatásait, egyelőre magyar nyelven és a forintban fizetést támogatja elsősorban…hamarosan elérhetővé válik a többi platformon, iPhone, iPad, Windows Mobile 7 és HTML5 környezetben is.”

Forrás:
Magyar fizetési alkalmazás okostelefonra, Hirado.hu, 2011. május 2.