Skip to main content
közigazgatás: magyar

Makó és Vásárhely

Szerző: 2011. május 18.No Comments

„Hamarosan a vásárhelyi Erzsébet-kórházba költözik az ÁNTSZ kistérségi központja.

Makó helyett Vásárhelyen fog működni az ÁNTSZ kistérségi központja. A közigazgatás átszervezésével ugyanis nagyobb szerepet kapnak a megyei jogú városok. A helyszínváltozásról a kormány döntött – mondta el Kallai Árpád az Erzsébet-kórház főigazgatója, aki szerint ez elismerés és új lehetőség a városnak. Elmondta: a központ átmenetileg a Zrínyi utca felőli igazgatóság épületében kap helyet. Később azonban várhatóan a város új kormányhivatalában látják majd el az ÁNTSZ munkatársai a feladatokat.

A központi kirendeltség intézi például az engedélyezési, a népegészség- és járványügyi teendőket. Ugyanakkor a Családvédelmi Szolgálat is átkerül Vásárhelyre. Jelenleg az informatikai hálózat szerelését végzik a központ irodáiban.”

„Makón volt eddig a kistérségi ÁNTSZ központja, mostantól azonban Vásárhelyen lesz. Mindez a kormány döntése értelmében valósul meg, de a vásárhelyiek érdeme, mondta el kérdésünkre Dr. Kallai Árpád a vásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főigazgatója.

A jövőben változnak a közigazgatás megnevezései, a kistérségeket járásoknak fogják hívni, és mint központ ez is indokolta, hogy Vásárhelyre kerüljön az ÁNTSZ kirendeltsége. Ez a földrajzi változáson túl természetesen a személyi struktúra átalakítását is maga után vonja, mondta el dr. Kallai Árpád.
Átmenetileg a kórház épületében a Zrínyi utca felől kap helyet az ÁNTSZ, ahol nemcsak az egészségüggyel és egészségvédelemmel foglalkozó munkatársak lesznek megtalálhatók, hanem az egyéb kistérségi hatósági ügyek szakemberei is a kórház területén fognak dolgozni.

Dr. Kallai Árpád hangsúlyozta, mindez a vásárhelyiek érdeme, és lényeges könnyebbséget jelent a mindennapokban, hiszen például a Családvédelmi Szolgálat is Vásárhelyre kerül. Engedélyezési, népegészségügyi és a járványügyi feladatok központja is lesz a város, így helyben lehet ezeket az ügyeket intézni.”

Forrás:
Immáron Vásárhelyen az ÁNTSZ, Promenad.hu, 2011. május 12.
ÁNTSZ: Vásárhelyen lesz a kistérségi központ, Weborvos.hu (Délmagyarország), 2011. május 17.