Skip to main content
társadalom

Az Információs Társadalom Parlamentje

Szerző: 2011. május 22.No Comments

„Az Információs Társadalom Parlamentje rendezvény küldetése, hogy fórumot adjon a párbeszédnek, amelyre a szervezők várják minél több olyan civil szervezet, költségvetésből gazdálkodó szerv és vállalkozás képviselőit, amelyek munkájukkal hozzájárulnak az infokommunikáció társadalmi előnyeinek kiaknázásához.

A kétnapos eseményen a résztvevők feladatairól, szerepvállalásáról és együttműködéséről lesz szó. Az első nap a nyitóelőadásokat követően a résztvevők parlamentáris formában kérdéseket tehetnek fel a kormányzati döntéshozóknak az információs társadalom építésének kérdéseiről, ismertethetik a témával kapcsolatos álláspontjukat, bemutathatják szervezetüket. A második napon a plenáris előadásokat követően a résztvevők öt interaktív szekcióbeszélgetés közül választhatnak: a rövid témafelvezetéseket követően a résztvevők hozzászólásaival, vitájával válnak teljessé e három órás beszélgetések.

A rendezvény szólni kíván a határon túli magyarokhoz is: kormányzati és civil díszvendégeink ismertetik a Kárpát-medence információs társadalmára vonatkozó elképzeléseiket. Az eseményen az Európai Unió Tanácsa, az Európai Bizottság és az Európai Parlament szakértői mellett résztvevőként és előadóként számos európai civil szervezet képviselője vesz majd részt.

Az esemény a magyar EU-elnökség hivatalos rendezvénye.

Fővédnök: Dr. Fellegi Tamás, nemzeti fejlesztési miniszter.”

Időpont: 2011. június 1-2.
Webhely: http://infoparlament.antartweb.com/
Írásbeli kérdés felvetése (Információs társadalom témájú kérdését itt teheti fel, amelyre a kormány tisztviselői a rendezvény plenáris ülésén igyekeznek választ adni.): http://infoparlament.antartweb.com/kerdes