Skip to main content
közigazgatás: magyar

Nyíregyházi középiskolák: csak a gazdasági irányítást vonnák össze

Szerző: 2011. május 25.No Comments

„Az önkormányzat tervei szerint közös gazdasági alapon, de önállóságukat megőrizve működnének tovább Nyíregyháza középfokú oktatási intézményei – írta a Kelet-Magyarország szerdán.

Az önkormányzati tervezet a fenntartás és működtetés gazdaságosságát és hatékonyságát szeretné javítani. Egyes iskolák gazdasági szervezeteinél álláshelyek is megszűnnének, erről döntés leghamarabb június közepén várható. Halkóné Rudolf Éva (Fidesz-KDNP) alpolgármester a szabolcsi napilapnak elmondta: a számítások szerint a gazdasági átszervezés középfokon éves szinten több mint harmincmillió forint megtakarítást eredményez.

Az újság információi szerint a városvezetés az Inczédy György Középiskola és Szakiskolát, a Bánki Donát Műszaki Középiskolát, a Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakközépiskolát (ÉVISZ) és a Wesselényi Miklós Középiskola és Szakiskolát tervezi gazdasági fúzióra léptetni. A gimnáziumok gazdasági ügyeit a Zrínyi Ilona Gimnázium, a műszaki jellegű szakközépiskolákét az Inczédy György Középiskola, Szakiskola és Kollégium, a nem műszaki jellegű szakközépiskolákét pedig a Sipkay Barna Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola integrálná.”

Forrás:
Nyíregyházi középiskolák: csak a gazdasági irányítást vonnák össze, HVG.hu, 2011. május 25.