Skip to main content
művelődés

Laptopok segítik a csákvári diákok munkáját

Szerző: 2011. május 29.No Comments

„Pontosan 396 laptop érkezett még januárban a csákvári Esterházy Móric Általános Iskolába, hogy azokat szeptembertől használhassák a diákok. Csaknem mindenkinek jut egy, hiszen az intézmény tanulóinak létszáma alig haladja meg a korszerű segítőeszközök számát. Így majd – mint azt Lönhárd Vilmosné igazgatónő mondta – a másodiktól a nyolcadik osztályokig alkalmazhatják a laptopokat az oktatás során. A pedagógus azért hozzátte: nem feledik a hagyományos tanítási módszereket sem.
A rendhagyó tanítási óra elején Katonáné Venguszt Beatrix polgármester köszöntötte a vendégeket: Nyitrai Zsoltot, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkárát, Herczog Edit Európai Parlamenti képviselőt és Törő Gábor országgyűlési képviselőt. Nyitrai Zsolt elmondta: örülne annak, ha a hét minden napján hasonló rendezvény vendége lehetne más iskolákban is. A kormány társadalmi párbeszédet követően 2014-ig szóló cselekvési tervet dolgozott ki, mert komolyan veszi az ilyen fejlesztéseket. Az alaptörvény is rögzíti a technikai vívmányok hasznosításának kötelezettségét – emlékeztetett az államtitkár -, ez pedig nagyon komoly hivatkozási alap lesz a mindenkori kormányok és az ellenzék számára. Herczog Edit uniós elnökségünk egyik legsikeresebb államtitkáraként jellemezte Nyitrait, majd a számítógép használatára bíztatta a jelenlévőket, diákokat és szülőket. A csákvári laptop-projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában valósult meg, mintegy 53 millió forintból.”

Forrás:
Államtitkári, képviselői vizit Csákváron – a diákok bemutatták, mit tudnak a laptopon, Tihanyi Tamás, Fejér Megyei Hírlap, 2010. május 20.