PSZÁF: Betét- és megtakarításkereső program

„A program célja, hogy megkönnyítse a tájékozódást az egyes betéti és megtakarítási termékek piacán. A program nem tartalmazza az összes piacon elérhető terméktípust, mivel összevetésük – a szerteágazó kondíciós feltételek miatt – egyetlen programban nem valósítható meg.

A programban az alábbi terméktípusok szerepelnek:

  • Lekötött betétek
  • Befektetési termékkel kombinált megtakarítási termékek (elsősorban a betéti rész)
  • Tartós befektetési szerződés betéti része
  • Megtakarítási számla

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a befektetési termékkel kombinált megtakarítási termékek esetében csak a betéti részre vonatkozó EBKM-et tüntetjük fel a programban. A befektetési részhez kapcsolódó hozam függ a választott befektetési formától!

Ha a programban szereplő termékekkel hasonló kockázatú megtakarítás is érdekli, akkor az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (www.akk.hu) honlapján talál az állampapírokkal kapcsolatos adatokat, információkat. Az állampapírok hozama, mely szintén megtalálható az Államadósság Kezelő Központ Zrt. honlapján, összehasonlításként is szolgálhat a programban szereplő termékekkel.

A program nem helyettesíti a pénzügyi szervezeteknél történő személyes tájékozódást, de szándékaink szerint néhány egyszerű választó és szűrőfeltétel megadását követően átfogó képet nyújt az aktuális lehetőségekről. Fontos, hogy a táblázat nem ajánl egyetlen szolgáltatót, illetve terméket sem!

A program nem számolja ki a konkrét konstrukcióban elérhető hozamot, hanem a piacon megtalálható termékekről, azok igénybevételének kondícióiról, feltételeiről nyújt tájékoztatást az érdeklődő választása szerinti termékkörben.”

Forrás:
Betét- és megtakarításkereső program, Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete

A bejegyzés kategóriája: gazdaság, közigazgatási informatika
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.