Skip to main content
informatikatávközlés

Nemsokára telefonnal is igazolhatjuk magunkat

Szerző: 2011. június 9.No Comments

„Az elmúlt évtized legnagyobb fejlesztését indította el az Állami Nyomda – jelentette be a társaság a BÉT-honlapján. A 800 millió forintos innovációval a társaság azt teszi lehetővé, hogy a jövőben a mobiltelefonokat bankkártyaként, közlekedési bérletként vagy akár törzsvásárlói kártyaként is lehessen használni.

A kártyagyártás bevezetéséhez hasonló mérföldkőnek nevezi a cég a mobiltelefonokon futó alkalmazások megszemélyesítését. A Nyomda jelentős saját erőforrásainak kiegészítése érdekében a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében pályázatot nyújtott be „Megbízható szolgáltatás menedzsment (TSM) platform és mobil NFC-s referencia alkalmazások kifejlesztése a CEE régióban” címmel. A három éves megtérülési idővel számoló projekthez mintegy 600 millió forintos önrészt ad a társaság, amely mellé 210 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől.

Az okostelefonok megjelenésével új felhasználási területek nyíltak meg a felhasználók és szolgáltatók előtt. A nemzetközi szabványok, trendek és a felhasználói igények bizonyítják, hogy a készülékeket a hagyományos szolgáltatások mellett, egyre nagyobb arányban fizetési és személyazonosítási megoldásokra is használni fogják az előfizetők – teszi hozzá a cég.”

Forrás:
Nemsokára telefonnal is igazolhatjuk magunkat, Deák Bálint, Napi Gazdaság, 2011. június 8.