Skip to main content
közigazgatás: magyar

A jövő a kormányablakok oldalán áll

Szerző: 2011. június 10.No Comments

„Budapest Főváros Kormányhivatala az elmúlt 8 hónap munkájának köszönhetően stabilan működő hivatal. Az önkormányzati rendszer átalakításának ismeretes alternatívái a feltételrendszerek követésével mind működőképesek lehetnek. A kormányablakok megítélése pozitív, a rendszer bővülésével övék a jövő – a Rádió Orient műsorában Haszonicsné Dr. Ádám Mária, Budapest Főváros Kormányhivatalának főigazgatója mutatta be szervezete működését.

Az elmúlt 8 hónap munkájának eredményeként szabályozott, szervezett hivatallá vált a Fővárosi Kormányhivatal. 2010. október elején ismertük meg a célokat és az elképzeléseket, majd január elsejétől a kormánymegbízott vezetésével ütőképes csapat állt fel. A 153 fős törzshivatalból egy 3546 embert magába integráló megahivatal alakult meg. Az integráció létszám-megtakarítást hozott magával, azonban tervezett személyi változás csak feladathoz köthetően történt. A gördülékeny és stabil működés érdekében minden reggel vezetői értekezleten vitattuk meg az adott napra jutó feladatokat – értékelte a Rádió Orient műsorában Haszonicsné Dr. Ádám Mária, Budapest Főváros Kormányhivatalának főigazgatója az elmúlt időszak átalakításait.

Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetői között kialakultak a belső viszonyok, azonban a beosztotti szinten az integráció csak a jövőben fogja érzékeltetni hatását. Egy hivatal működésének sikeressége nem a létszámban, hanem a szabályozott működésben és az elhatárolt hatáskörökben rejlik. Nincsenek fontos és kevésbé fontos ügyek. Mindenkinek a saját ügye a legfontosabb, így a kormányhivatal dolgozóinak is ehhez igazodva kell szervezniük munkájukat – hangsúlyozta Haszonicsné.

Az önkormányzati rendszer átalakításának többféle szakmai alternatívája van. A feltételrendszerek következetes betartásával mindegyik működőképes tud lenni. A kormányablakok megítélése pozitív, a jövő a kormányablakok oldalán áll. Ambiciózus, törekvő személyi stáb alakult ki, sok új pályakezdő kapott lehetőséget. A kommunikáció nagyon fontos eleme az újonnan alakult kormányhivatal bemutatásában. Vezetőinket bátorítjuk, hogy minél több alkalommal mutatkozzanak meg a civil társadalom és a szakma felé – emelte ki Budapest Főváros Kormányhivatalának főigazgatója.”

Forrás:
Haszonicsné Ádám Mária: a jövő a kormányablakok oldalán áll, OrientPress, 2011. június 9.