Skip to main content
társadalom

Nyitrai: Állásoktól foszthat meg a digitális analfabetizmus

Szerző: 2011. június 12.No Comments

„„Egy uniós program keretében többek közt az informatika-oktatás feltételeinek javítására, hardverbeszerzésre és szoftverfrissítésekre különítettek el tizenöt milliárd forintot” – mondta Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár.

Mára ugyanis a digitális írástudás egy szintre került az írás, az olvasás és a számolás készségével, számítások szerint pedig 2015-re az új állások 90%-ában a jelentkezőknek legalább felhasználói szintű informatikai ismeretekkel rendelkezniük – hívta fel a figyelmet az államtitkár, aki szerint ezért is fontos, hogy lehetőség szerint minél többen megismerjék az informatika világát. Persze nem kell mindenkinek profi informatikusnak lennie, de alapvető ismeretek mindenhol szükségesek – tette hozzá az államtitkár.

Nyitrai azt is elmondta, hogy ma közel négymillió honfitársunk nem tud még internetezni, egész egyszerűen azért, mert nincs meg a „digitális önbizalma”, vagy nem hívták még fel a figyelmét arra, hogy milyen hasznos dolgokra lehet ezt a technikát használni.

Ezért a kormány a digitális megújulás cselekvési terv keretében célul tűzte ki, hogy 2013 végéig 100%-os legyen Magyarországon a szélessávú lefedettség, vagyis ne legyen olyan település az országban, ahol nincs lehetőség a szélessávú internethasználatra.”

Forrás:
Nyitrai: Állásoktól foszthat meg a digitális analfabetizmus, ATV, 2011. június 10.