Skip to main content
közigazgatás: magyar

2013-ra a Kormányablak lesz a közigazgatással kapcsolatos ügyintézés egyetlen színtere

Szerző: 2011. június 29.No Comments

„2013-ra a Kormányablak lesz a közigazgatással kapcsolatos ügyintézés egyetlen színtere – hangsúlyozta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős államtitkára kedden Nyíregyházán. Dr. Szabó Erika azért érkezett a szabolcsi megyeszékhelyre, hogy megossza tapasztalatait a közigazgatás átszervezésének első hat hónapjával kapcsolatban, és megismerkedjen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kormányablak működésével.

Az ügyfelekkel türelmes és segítőkész, elutasítja a korrupciót, szakszerű, pontos és etikus – egyebek mellett ez a jó ügyintéző ismérve, azé a kormánytisztviselőé, aki egy Kormányablakban végzi a munkáját.

Dr. Szabó Erika területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár szerint ez valósult meg 2011. január 3-a óta, amikor az országban 29 Kormányablak kezdte meg a működését.

Akkor 14 területi államigazgatási szerv és a fővárosi, illetve megyei közigazgatási hivatalok integrációja történt meg, a Kormányablakok 29 ügykörrel kezdték meg a munkát.

A Kormányablakokban 300 jól képzett, ügyfélszolgálati vizsgát tett kormánytisztviselő kezdett dolgozni, akiknek a hatékony és emberközeli ügyintézésen túl feladatuk az általános tájékoztatás nyújtása is.

– Ez azt jelenti, hogy ha egy ügyfél problémáját nem a Kormányablak hivatott elintézni, a dolgozóknak akkor tudniuk kell, hova irányítsák az ügyfelet és ott milyen nyitvatartásra lehet számítani – emelte ki Dr. Szabó Erika államtitkár. Az újdonságot Dr. Vinnai Győző megyei kormánymegbízott is sikertörténetként könyvelte el.

A jövőre vonatkozó elképzelésekről Dr. Szabó Erika elmondta: céljuk, hogy ne csak a megyeszékhelyeken, hanem 2013-ra a járási székhelyeken is legyenek kormányhivatalok, és addigra megvalósuljon az egyablakos ügyintézés is.

– Ennek a lényege, hogy két év múlva az embereknek nem kell tudniuk, hogy milyen problémával milyen hivatalhoz kell fordulniuk, és ott milyen nyitvatartással dolgoznak. Csak a Kormányablakot kell ismerniük, ami jelenleg is reggel nyolc órától este nyolc óráig tart nyitva. Mindezt azért, hogy az emberek érezzék az ügyfélbarát gondolkodást és azt, hogy van miért befizetniük az adóforintjaikat, mert az állam megbecsüli az állampolgárait – fogalmazott.”

Forrás:
2013-ra a járási székhelyeken is lesz Kormányablak -Nyíregyházán járt a területi közigazgatásért felelős államtitkár, Megyehirek.hu, 2011. június 28.