Skip to main content
közigazgatási informatika

Az állások a netre mennek

Szerző: 2011. június 30.No Comments

„A Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a munkáltatók és érdeklődő ügyfelei figyelmébe ajánlja a növekvő információigény rugalmas és gyors kielégítéséhez segítséget nyújtó, 2011 májusában indult új honlapját: kdmk.dyndns.info. Az új lehetőségről Pákozdi Szabolcsot, a szervezet igazgatóját kérdeztük.

– Mióta zajlanak a fejlesztések?
– Lényegében egy új webes felület létrehozásával került sor egy új szolgáltatás megvalósítására. Szervezetünk részéről egy szakmai team munkájának eredménye ez, így több időt áldoztunk a webes felület kimunkálására, hiszen a kollégák munkáját szakmai előkészítés, a kirendeltségeink részéről történő javaslatok befogadása és feldolgozása, valamint egyfajta igényfelmérés előzte meg.

– Az említett honlap kiváltja a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának honlapját?
– Nem, ez pluszszolgáltatásnak minősül. A két felület tartalmilag kapcsolódik egymáshoz oly módon, hogy ezen az új felületen az egyes linkek alatt lényegében ugyanazokat az információkat vettük át, mint ami az NFSZ portálon is elérhető. Ezzel egyrészt a szakmai hitelességünket is szerettük volna kifejezni, másrészt úgy ítéltük meg, hogy az információk adattartalmának egyezősége könnyebb átláthatóságot biztosít a felületet aktívan használó vagy látogató ügyfeleinknek.

– Miben nyújt többet ez a honlap az álláskeresőknek?
– Célunk, hogy az álláskeresőknek a legmegfelelőbb álláshelyet kínáljuk fel. Az álláskeresők számára is lehetővé válik, hogy a szakmai önéletrajzát akár otthonról is, a nap bármely időszakában feltölthesse, ezért nem kell befáradnia az illetékes kirendeltségre. Ezenfelül a mobilitás hangsúlyozása, az adatkezelés biztonsága, a munkaügyi szervezet közvetítési szolgáltatásban való jártassága és magas szintű tapasztalata mind-mind garanciát jelentenek az álláskeresők számára, akik szintén ingyenesen vehetik igénybe szolgáltatásainkat. A metódus az álláskeresők számára is ugyanaz, mint a munkáltatóknál. Az adatlap kitöltésével regisztrál rendszerünkbe, ezt követően keresi fel a munkaügyi kirendeltséget, és átveheti személyes kódját, amely segítségével feltöltheti önéletrajzát adatbázisunkba. Ügyfeleinket arról is tájékoztatjuk, hogy személyes adataikat kizárólag a nyilatkozatban tett célok megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezeljük.

– Milyen fejlesztések várhatóak még? Milyen egyéb funkciókkal tervezik bővíteni a weblapot?
– Középtávú célunk, hogy ne csak az álláskeresők, hanem az állást változtatni kívánók is igénybe tudják venni ezt a közvetítési szolgáltatást. Az, hogy milyen funkciókkal szeretnénk bővíteni a szolgáltatást, ez nagyban függ attól is, hogy milyen igényeik vannak a felhasználóinknak. Ehhez még el kell telnie pár hónapnak; össze kell gyűjteni a kollégáink és az ügyfeleink tapasztalatait is, meg kell néznünk a velünk szemben megfogalmazott elvárásokat, igényeket, és ezt követően tudunk dönteni a fejlesztés irányáról, mértékéről és kivitelezhetőségéről.

– Mit várnak a honlaptól?
– Átfogó célunk a szervezet szolgáltatási színvonalának növelése, amelynek keretében még szélesebb spektrumban kívánjuk megszólítani az álláskeresőket és a munkáltatókat; e tekintetben széles körű és naprakész információt szeretnénk nyújtani a helyi, térségi, megyei, régiós szinten betölthető állásokról és szolgáltatásokról, pályázatokról, képzési kínálatról, valamint egyéb tevékenységeinkről, és erről a lehető leggyorsabban, a legrövidebb úton informálni az ügyfeleinket és a partnereinket, vagyis a munkáltatókat. Mindemellett nagyon lényegesnek tartom az álláskeresők és a munkáltatók öninformálódási igényének növelését is.”

Forrás:
Az állások a netre mennek, Fejér Megyei Hírlap, 2011. június 29.