Skip to main content
gazdaságinformatika

A kkv-kat segítő informatikai pályázatokat hirdettek meg

Szerző: 2011. július 3.No Comments

„A kis és közepes vállalkozások (kkv-k) versenyképességét javító két – összesen 11,8 milliárd forint értékű – informatikai pályázat elindítását jelentette be Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős államtitkára a Digitális Megújulás Cselekvési Terv keretében szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

A vállalati folyamatmenedzsment és az elektronikus kereskedelem támogatására összesen 10,8 milliárd, míg a vállalati szolgáltató központok létrehozására és fejlesztésére további 1 milliárd forint áll rendelkezésre – mondta Nyitrai Zsolt, hozzátéve, a kkv-k informatikai fejlesztéseit nemcsak a digitális megújulást szolgáló cselekvési terv segíti, hanem az Új Széchenyi Terv is támogatja. A most kiírt pályázatok célja, hogy a kis- és közepes vállalkozások az informatikai fejlesztések segítségével munkahelyeket teremtsenek, versenyképességük növelésével.

A vállalati folyamatmenedzsment és az elektronikus kereskedelem támogatása a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) és a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) támogatásával valósulhat meg. A 2011-13 közötti időszakban a GOP 9 milliárd, míg a KMOP 1,8 milliárd forint forrást biztosít e célok megvalósítására,

Az érdeklődők ez év július 1. és 2012 december 31. között pályázhatnak a forrásokra. A GOP keretében1-10 millió forint, míg a KMOP forrásából 1-15 millió forint közötti összeg kapható támogatásként. A támogatás mértéke maximum 50 százalék lehet. A vállalati SaaS központok létrehozására, fejlesztésre a GOP forrásaiból 1 milliárd forint állrendelkezésre 2011-2013. között.

A vissza nem térítendő támogatás összege minimum 30 millió forint lehet, maximum pedig 250 millió forint adható. A pályázatokat július 1-augusztus 31. között lehet benyújtani. A pályázat célja a kkv-k hatékonyabb működésének előmozdítása. A sajtótájékoztatón résztvevő szakemberek az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), valamit a Infotér Egyesület vezető tisztségviselői is azt hangsúlyozták, hogy a kkv-k informatikai kultúrájának emelése versenyképességüket és hatékonyágukat növeli.”

Forrás:
A kkv-kat segítő informatikai pályázatokat hirdettek meg, HVG.hu, 2011. június 29.