Skip to main content
közigazgatási informatikatársadalom

Kerekasztal a digitális megújulásról

Szerző: 2011. július 4.No Comments

„Az infokommunikációs innovációban a kilencvenes években még meglévő előnyt „ügyetlen szakpolitizálással” nagyrészt sikerült „elhülyéskedni”, pedig ez olyan terület, amellyel az országot ki lehet mozdítani jelenlegi helyzetéből – hangoztatta Gerényi Gábor, a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének elnökségi tagja.

Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár arról beszélt, az állam nem beleszólni akar a terület történéseibe, hanem segítő terepet nyújtani, hogy az onnan kinövő újdonságok segítsék az egész ország boldogulását. Mint megjegyezte, kormányzati szándék van arra, hogy a ciklus végére szinte teljesen száműzzék a papírt a közigazgatás egyes területeiről, az alkotmány pedig célként tűzi ki az újítások alkalmazását.
Hozzátette: a világ amúgy is ebbe az irányba halad, az állam feladata elismerni és ösztönözni ezt.

„A közönség általában kifejezetten jól fogadja az újdonságokat” – jegyezte meg a nóvumok fesztiválokon megjelenéséről Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda ügyvezető igazgatója. Kitért arra, hogy amikor rendezvényeiken a készpénzfizetés megszüntetéséről döntöttek, akkor is csak a kereskedők fogalmaztak meg aggályokat.

Gerényi Gábor felvetésére, hogy napjainkra vége a hagyományos adatbiztonságnak, mivel az emberek mindent megosztanak magukról az interneten, Gerendai Károly kifejtette: más módon, de eddig is sokan csináltak „hülyeséget”, mivel nem tudatosították magukban, hogy amikor bizalmas, személyes ügyeket beszélnek ki, mást is elér az információ.”

Forrás:
VOLT Fesztivál: kerekasztal a digitális megújulásról, prae.hu, 2011. június 30.