Skip to main content
közigazgatási informatikatörvények, határozatok

A honvédelmi miniszter utasítása a Kibernetikai Védelmi Koncepció kialakításához szükséges feladatok meghatározásáról

Szerző: 2011. augusztus 1.No Comments

„ 2. § Jelen utasítás értelmezésében:
a) Kibernetikai védelem: eljárások, védelmi rendszabályok alkalmazása a kritikus információs infrastruktúra elemek elleni szolgáltatás megszakítását, megszüntetését vagy korlátozását okozó hatások ellen.
b) Kibernetikai Védelmi Koncepció (a továbbiakban: Koncepció): a kibernetikai védelmi képességre vonatkozó problémákat azonosító, a jövőképet meghatározó, a felső szintű célokat és prioritásokat azonosító, jóváhagyott stratégiai szintű dokumentum.

3. § (1) A Koncepció célja az MH központi információs szolgáltatásait biztosító kibernetikai védelmi képesség kialakításához és működtetéséhez szükséges feladatok felmérése és meghatározása, mint az általános követelmények, a szabályozási rend és az alapképességet biztosító koncepció kialakítása és jóváhagyatása.”

Forrás:
A honvédelmi miniszter 81/2011. (VII. 29.) HM utasítása a honvédelmi tárca Kibernetikai Védelmi Koncepció kialakításához szükséges feladatok meghatározásáról, Hivatalos Értesítő, 2011. évi 42.szám, 2011. július 29., 8258-8259. oldalak (pdf)