Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Megtámadják az ombudsman határozatát

Szerző: 2011. augusztus 20.No Comments

„A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) kezdeményezi a szociális konzultációval kapcsolatban született adatvédelmi biztosi határozat bírósági felülvizsgálatát.

A KEK KH sajtóirodája közleményében azt írta, hogy „a hivatal ismét visszautasítja az állami nyilvántartások jogszerű kezelésével összefüggő közbizalom megingatását célzó kijelentéseket”.

Kifejtik, hogy a KEK KH-nak, mint központi közigazgatási szervnek és mint a legjelentősebb állami nyilvántartások adatkezelőjének a tevékenységére az adatvédelmi biztos kiemelt figyelmet fordított; olyannyira, hogy az ombudsman éves jelentésében a kiemelt adatkezelők fejezetében a KEK KH nevesítve, önálló pontban szerepel.

„Visszatekintve az elmúlt évre, megállapítható, hogy a KEK KH tevékenységét a törvényesség, az együttműködés és a legmagasabb szintű szolgáltatások nyújtására való törekvés jellemzi. A jogszerű működés eredménye a KEK KH-t övező közbizalom” – írták.

„Az adatvédelmi biztos május 5-én munkatársa, Bártfai Zsolt kíséretében egyeztetett Vetési Ivánnal, a KEK KH vezetőjével és Szalay László elnökhelyettessel. Jóri András és Vetési Iván találkozóját követően az adatvédelmi biztos munkatársai, Bártfai Zsolt és Bíró János még két alkalommal jártak a KEK KH-nál a szociális konzultáció ügyében, és ezen alkalmak egyikén sem emeltek kifogást” – zárul a közlemény.”

Forrás:
Megtámadják az ombudsman határozatát, Index.hu/MTI, 2011. augusztus 16.