Újraélesztenék a járási rendszert

„Már elkészült egy előzetes koncepció, amelyet ősszel bocsátanak társadalmi vitára. Vas megyében korábban három ilyen körzet működött, hogy most hányat szerveznek újjá, azt a vita lezárultát követően hozza nyilvánosságra a kormányhivatal.
Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter július 15-én mutatta be a kormányhivatalok vezetőinek azt az előzetes koncepciót, amely a járások létrehozásáról szól. A tanulmány az ország minden megyéjében felmérte és megjelölte a lehetséges járási székhelyeket. A járások létrehozásánál a történelmi tradíciókat, a földrajzi adottságokat, a népességszámot, a megye településszerkezetét és az adott város gazdasági, közigazgatási potenciálját veszik figyelembe. Vas megyének jelenleg 9 kistérsége van, de hogy ezek helyett hány járás szerveződik, arról a kormánymegbízott még nem beszélt.

Harangozó Bertalan – kormánymegbízott, Vas Megyei Kormányhivatal
“Egyrészt a kormányhivatalok szakigazgatási szerveinek területi hálózatára, és az okmányirodákra épül a járási hivatal. Ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül mindenhol, ahol okmányiroda működik, járási székhely lesz, de én azt remélem, hogy a Vas megyei településszerkezet és a történelmi tradíciók, az identitáshordozó szerepkör kapcsán minél nagyobb számú járás fog Vas megyében megszerveződni.”

A tervezetről társadalmi vita kezdődik szeptemberben, annak lezárultával dől el, hogy megyénként hány járási székhelyet hoznak létre. A teljes járási hivatali rendszer felállítása 2013 végére fejeződhet be.”

Forrás:
újraélesztenék a járási rendszert, Szombathelyi Televízió, 2011. augusztus 19.

A bejegyzés kategóriája: közigazgatás:magyar
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.