Skip to main content
közigazgatási informatikatávközlés

Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. néven működik tovább a Kopint-Datorg

Szerző: 2011. augusztus 31.No Comments

„A nemzeti fejlesztési miniszter kezdeményezésére a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2011. augusztus 29.-i igazgatósági ülésén a Kopint-Datorg Infokommunikációs Zrt. nevét Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-re (NISZ Zrt.) változtatta.

A Kopint-Datorg Zrt. jogelőd szervezeteinek tevékenysége a ’60-as évekre nyúlik vissza, a vállalat jelenlegi neve 1987-re datálható, amikor az 1964-ben megalakult Konjunktúra és Piackutató Intézet és az 1968-ban létrejött DATORG Külkereskedelmi Adatfeldolgozó és Szervező Rt. összevonása megtörtént. Jóllehet a vállalat tevékenysége az évtizedek során teljesen átalakult, a korábbi elnevezés még a 100%-os állami tulajdonú vállalat eredeti, piackutató-adatfeldolgozó tevékenységre utal.

A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. mint a Kopint-Datorg jogutódja nem csupán a központi elektronikus szolgáltató rendszer, ennek részeként pedig az ügyfélkapu, a magyarorszag.hu kormányzati portál és a kapcsolódó szolgáltatások informatikai üzemeltetője, hanem a kormányzat központi infokommunikációs és távközlési szolgáltatója is. A névválasztás – a korábbi elnevezéssel szemben – megfelelően tükrözi a vállalat sokszínű infokommunikációs tevékenységét.”

Forrás:
Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. néven működik tovább a Kopint-Datorg, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2011. augusztus 30.