Skip to main content
közigazgatás: magyar

Szembemenne a kormánykoncepcióval Rákosmente polgármestere

Szerző: 2011. szeptember 1.szeptember 4th, 2011No Comments

„Rákosmente, azaz Budapest XVII. kerülete – tekintettel az oktatás minőségében és a fenntartói munkában elért eredményekre – az iskolák fenntartói jogát az önkormányzatnál tartaná, szemben azzal a kormányzati koncepcióval, amely ezt a jogot elvonná az önkormányzatoktól és az államhoz telepítené – mondta Riz Levente polgármester azon a tanévnyitó ünnepségen, amelyen Pokorni Zoltán is részt vett.

Az önkormányzati fenntartás kérdésére a választ az őszi törvényalkotási időszak hozza majd meg – írta közleményében Rákosmente önkormányzata.

Riz Levente a rendezvényen beszámolt az intézményrendszer fejlesztéséért tett lépésekről. A közelmúltban Rákosmentén három óvoda és két bölcsőde nyitotta meg kapuit és idén 46 millió forintot költöttek felújításra. Idén a kerület összességében 500 millió forint európai uniós támogatást nyert, ezt az Önkormányzat közel 200 millió forint önrésszel egészíti ki, így két oktatási intézmény felújítása valósulhat meg.

„Rákosmente, Budapest egyetlen olyan kerülete, ahol évek óta szüntelenül gyarapszik a lélekszám. Most szeptemberben az 5510 általános iskolásból egy osztálynyival több kisdiák – 762 gyermek – kezdi meg az első évfolyamon általános iskolai tanulmányait. A kerületi középiskolások száma 615, a kerületi felnőtt oktatásban 101 fő vesz részt, a kerületi óvodások létszáma 2734”- mondta Rákosmente városvezetője.”

Forrás:
Szembemenne a kormánykoncepcióval Rákosmente polgármestere, HVG.hu/MTI, 2011. augusztus 30.