Skip to main content
informatika

Egyre nagyobb a Hacktivity

Szerző: 2011. szeptember 12.No Comments

„Változatosabb és színvonalasabb programot, alkalmasabb helyszínt és jó szórakozást ígér az idei Hacktivity. Az ország (és Kelet-Közép-Európa) legnagyobb hackerkonferenciája a Millenárisra megy.
Következő hétvégén, 2011. szeptember 17-18-án mintegy ezer etikus hacker részvételével zajlik Budapesten a Hacktivity – ezzel ez a rendezvény Kelet-Közép-Európa legnagyobb hackerkonferenciájának számít. A szervezők várakozásai szerint többség idén is Magyarországról érkezik, de lesznek résztvevők a környező országokból, és a Távol-Keletről is. Az idén a Millenáris 4000 négyzetméteres B-csarnokába szervezett kétnapos rendezvény kifejezetten színes programmal várja a résztvevőket. A program tudományos konferenciákra emlékeztető módon állt össze, a programszervező bizottság több mint 60 pályázatból választotta ki az arra legérdemesebb 45 magyar és nemzetközi előadót, akiket két teremben és két workshop helyiségben párhuzamosan hallgathatunk majd.

Cifra program

Az idei év meghívott keynote előadói Szőr Péter, a McAfee magyar víruskutatója és Raoul Chiesa, Európa egyik legismertebb kiberbűnözési szakértője. Az előadásokkal párhuzamosan az idei év újdonságai a Hello Workshopok, ahol 45 percben 16 látogató részére tartanak gyakorlatokat a kódvisszafejtés, a mobil biztonság, digitális tanúsítványok, hálózati lehallgatás, logelemzés és már érdekes témakörben. A workshopok a rendezők reményei szerint jó gyakorlati iránymutatást adnak majd, a megszerzett információk birtokában hazaérve mindenki elmélyedhet majd az adott témában.

Az előadások az IT-biztonság minden területét lefedik, így a forensic vizsgálatoktól a mechanikus zárak roncsolásmentes feltöréséig rengeteg témát érintenek. Az egy teremben folyó két előadás megvalósításához a szervezők érdekes megoldást választottak, a kisebb terem „csendes” lesz, az előadás hallgatásához fülhallgatót kell majd használni – cserébe könnyebb az átjárás a programok között.

A konferencián bemutatkozik az első Hacktivity Tanösvény, egy olyan kiépített gyalogút, amin végigsétálva a hackelés történetével ismerkedhet meg a túrázó – a végigjárja a tanösvényt, „Certified Hacker Road Participant Professional” (röviden CHRPP) minősítést is szerezhet. De nem maradhatnak el természetesen a kényeztetések sem, ismét lesz ingyen sör, helyben sütött pizza, és ingyen kávé is vár a résztvevőkre. A hagyományoknak megfelelően a szombat este buli is lesz, vasárnap pedig folytatódik a program.”

Forrás:
Egyre nagyobb a Hacktivity, Gálffy Csaba, HWSW.hu, 2011. szeptember 8.